Historisch centrum

Het historisch Centrum van Porto staat op de werelderfgoedlijst  van de UNESCO, maar is beslist geen openluchtmuseum.  In het centrum heerst de aangenaam hectische bedrijvigheid van een grote stad.

 

Tijdens deze wandeling krijg je een goede indruk van de stad, waarbij hoogtepunten van het werelderfgoed worden afgewisseld met  het stadsleven van alledag. De centrale slagader van de stad wordt gevormd door de Avenida dos Aliados en het Praça da Liberdade met de imposante bebouwing uit het begin van de 20e eeuw. Op het plein kun je naast de McDonalds je schoenen laten poetsen. Vlakbij heb je onder meer het treinstation São Bento, met de beroemde tegelplateaus, de Torre dos Clérigos, het logotype van de stad Porto, en de Rua das Flores, ooit de straat van juweliers en edelsmeden. We komen langs kleine winkels, waarvan er allengs minder zijn, langs traditionele cafés en nieuwerwetse eetgelegenheden, we zien prachtige art-deco decoraties en een rijke schakering aan bouwstijlen

De feitelijke wandeling kan ik flexibel aanpassen aan jullie wensen. Een wandeling duurt inclusief een drinkpauze ongeveer drie uur en na afloop lonken de terrassen!