Winkelen in Porto

In Porto kom je nog veel winkels van zelfstandige ondernemers tegen

De Rua de Santa Catarina en de Rua de Cedofeita zijn de bekendste drukke winkelstraten, maar door heel Porto vind je straten met de meest uiteenlopende grote en kleine winkels. De Rua das Flores was van oudsher het domein van juweliers en goudsmeden. De meeste hebben inmiddels plaats gemaakt voor hippe zakjes en cafés en de straat is inmiddels een van de drukste slenterstraten van Porto.
De meeste kleinere winkels in Porto zijn door de week tot 19.00 of later open en veelal ook op zaterdagmiddag tot 18.00. Vooral meer traditionele zaken sluiten tussen de middag voor de lunch. Op zondag zijn de meeste winkels dicht, maar met name winkels die op toeristen mikken zijn dan wel (deels) open. Filialen van (mode)ketens zijn in het centrum op zondag dicht, maar in de winkelcentra open. Daar zijn ze door de week ook later open.
Veel winkelketens (vooral mode) hebben een filiaal in een van de winkelcentra in Porto, zoals Via Caterina, Cidade do Porto en Peninsula en andere, of in de grote winkelcentra in de periferie van Porto, waar je ook de hypermarkten vindt, zoals Continente, Jumbo en meer.
El Corte Inglés, het enige warenhuis dat vergelijkbaar is met de Bijenkorf, maar dan met een grote supermarkt, staat in Vila Nova de Gaia en de metro stopt voor de deur.
Pingo Doce is een supermarktketen vergelijkbaar met Albert Hein en Lidl is Lidl.
Je kunt natuurlijk ook een van de ‘minimercados’ of levensmiddelenwinkeltjes binnenlopen die vaak specifieke producten uit verschillende regio´s verkopen.